Weblog 2005

 

 

 

16 -Dec-05  Najaar

Nog steeds is het zacht voor de tijd van het jaar: 9 graden aan de kust. Dit met een stevige NW wind zorgt ervoor dat er nog wat surfuurtjes plaats vinden in der Nederlanden. In Melbourne vinden momenteel de Formula Windsurfing kanpioenschappen plaats. Met temperaturen van meer dan 30 graden is het daar wat beter vertoeven. Info hierover vind je op: http://www.formulawindsurfing.org/

Vandaag de uitslag gekregen van de foto's. Gelukkig is er niets op te zien, dit zou anders betekent hebben dat er slijtage zou zijn aan botten of artrose. De volgende afspraak met de Orthopeed is op 7 Februari ... over wachttijden gesproken. Dus de BK speed Gruissan in April kan ik denk ik op m'n buik gaan schrijven.

 

06-Dec-05  Rustpauze

Sinterklaas kwam, zag en overwon ook weer dit jaar. Weer is er meer besteed per persoon in Nederland aan cadeaus.

Het surfen staat vanaf nu in huize Marco B op een laag pitje, het pitje is zelfs uitgezet. Problemen met de rechterknie zorgen ervoor dat ik een rustpauze moet inlassen. Nadat in April de laterale banden zijn ingescheurt speelt er nu een ander gedeelte op. Foto's en eventueel een operatie moeten dit gaan verbeteren ... hopelijk. Dus geen surfen, dan ook geen update van de weblog. Tot volgend jaar dus!

 

29-Nov-05  Goede tijden, slechte tijden

Terwijl delen van Nederland afgelopen vrijdag te kampen hadden met zware windstoten, hevige sneeuwval en hagel lagen wij 5000 km verder met 30 graden celsius op het strand van Hurghada. De insteek van deze korte vakantie was: zonnen, lezen en relaxen. Daarin zijn we zeker geslaagt.

Zelfs niet op de surfplank gestaan, dat doen we een volgende keer wel weer. Een aantal feiten van deze trip:

1: De Egyptische mannen zijn gek van de vrouwtjes, zeker als ze blond haar hebben;

2: Volgens 1 van deze Egyptenaren is Marjan 300 kamelen waard;

3: Een kameel 'doet' op de markt tegenwoordig tussen de 300 euro en 100.000 euro per stuk;

4: Egyptische taxichauffeurs toeteren graag: naar elkaar, naar toeristen, s'avonds (ze voeren geen licht maar willen zich zo nu en dan toch kenbaar maken), en soms ook zomaar.

5: Ook eind November kan het nog erg lekker weer zijn: tussen de 22 en 25 graden in de schaduw. Tussen de 25 en 30 graden in de zon.

6: Ook in Egypte zijn de schoonmakers tovenaars met de handdoeken. De meest leuke creaties worden ervan gevouwen zoals bijvoorbeeld deze 'mummie':

 

De film die 16 november jongsleden gemaakt is tijdens het surfen op Ouddorp Haven staat ook op het net, te weten op:

www.surfbullit456.com

 

18-Nov-05  Bijna weg

Afgelopen woensdag is inderdaad een goeie surfdag geweest. Wind uit Noord/Noordwest. Varieerend tussen de 18 en 28 knopen. Het was een goeie speeddag bij Ouddorp Haven met een max snelheid van in de 65 km/hr. Het was een leuke dag met mensen als: Simon Kloostra, Christiaan Piepers, Jan Krijn van Dijke, Michiel en wat belgen. Ook is er een film geschoten. Als deze op het net staat zal ik de link hier plaatsen.

Morgen is het dan zover: we gaan naar van der Valk Schiphol voor 1 nachtje, zondag vliegen we naar Hurghada. Eventjes er tussenuit. Gewoon lekker zonnen, lezen en wat eten en drinken. Geen pyramides voor ons dus; die heb ik al op Discovery Channel gezien .

 

14-Nov-05  Temperaturen dalen

Na een periode van bovengemiddelde warmte gaan de temperaturen nu dan toch wat omlaag. Je zou toch bijna gaan denken dat de bijnaam 'het koude kikkerlandje' steeds minder van toepassing wordt. Zo heb ik eind Oktober nog met een temperatuur van 20 graden op het water gestaan.

Geef mij die warmte maar. Als het zonnetje schijnt zijn de mensen een stuk vrolijker (waar ik ook bij hoor). Een temperatuurtje van 20 graden in November tot en met Maart, vervolgens oplopend naar 27 in Juni - Oktober ... lijkt me prima!

Wel was het avondwandelinkje met Marjan B lekker verfrissend. De kou opsnuiven tot diep in de longen is toch ook wel erg lekker. Je zou er spontaan trek van krijgen in snert en stamppot! 

Van de week lijkt het weer even te gaan waaien. Aangezien ik sinds kort alleen nog maar (speed)slalom spullen heb kies ik de surfsessies wat zorgvuldiger uit. Gaat het +20 knopen waaien? Dan wordt het interessant! Gelukkig heb ik mijn weekend komende dinsdag en woensdag. Woensdagochtend lijkt er wat wind te komen dus dat wordt hopelijk weer een leuke sessie!

 

11-Nov-05  Twee goeie dagen

Ik kan weer 2 goeie surfdagen erbij schrijven. Gisteren en vandaag (weer) op Ouddorp Haven gevaren. De wind kwam wederom uit Zuidelijke regionen dus was het tijd de wiervelden op te zoeken die tegenwoordig aan de oppervlakte komen. Zou het aan de temperatuur liggen dat er veel wier in het Grevelingen drijft? Bij Herkingen spoelt er ook veel wier aan op het strand. Dit wier gaat vervolgens verkleuren naar wit en gaat rotten waarbij er een zeer penetrante lucht vrijkomt.  Bij Ouddorp Haven is dit gelukkig niet het geval.

Alweer wat TOW gemaakt op de TB62. Wat een heerlijk board is dit toch. Boven verwachting was de combinatie met de RS5 7.8 ook erg goed icm een 35 cm vin. Zoals het er nu naar uitziet gaat de TB67 niet vaak gebruikt worden. Maar dit kan ook een voorbarige conclusie zijn, aangezien ik beide planken nog maar kort heb.

Het optuigen van de RS5 is ook een peulenschilletje. Bij het begin maakte ik de fout om de downhaul er volledig af te halen om de cambers op de mast te ploppen. Beter is om de downhaul er een beetje op te laten staan. Anders dus dan bij de RS4 10.7. Daarbij moet alle spanning van de downhaul af, anders gaat de onderste camber er lastig op. Komende weekend weer de nachtdienst, dus heb het er afgelopen 2 dagen eens goed van genomen op het water.

Recent Photos

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.